Založ si blog

Desať rokov nášho členstva v únií ma stále akosi núti posúvať sa k pozícií euroskepticizmu aj keď sa tejto pozícií stále bránim. No argumenty a to historické i tie zo súčasnosti sú veľmi silné. Aké argumenty? Nemecko ako dnešný líder Európskej únie už dvakrát na našom kontinente rozpútalo svetovú vojnu. Prvú v roku 1914 a neskôr napadnutím Poľska v roku 1938 druhú, doposiaľ najkrvavejšiu a najtragickejšiu v celej našej histórií.

Nemožno dôverovať ani svetovému kapitálu a celému ekonomickému poriadku založeného na princípoch voľného trhu , ktorý je systémovo zodpovedný za pravidelne sa opakujúce hospodárske krízy. Prvá v r. 1927 druhá v r. 2007. Dnes sa zmenil len názov nie je to kríza ale recesia no rovnako trpia obyčajní ľudia. Za 100 rokov od roku 1914 po dnešok USA a Nemecko dostali svet a Európu 4x do nešťastí, ktorých výsledkom sú milióny obetí na životoch ľudí.Pamätám aj Kóreu,Kubu, Vietnam ,Kambodžu ,CHile ,Irak-Iran, a v živej pamätí mám Srbsko, Kosovo, Irak, Afganistan, Sýriu…Je to dostatok argumentov a na mieste je otázka: Kto ešte verí Nemecku, USA ,kapitálu a demokracii? Kto verí že hegemón Európy to myslí zo Slovenskom seriózne? Ja prestávam veriť. Prestávam veriť v budúcnosť Európy budovanej na základoch a záujmoch kapitálu. No verím v Európu inú, v Európu spravodlivú a ľudovú.
Už desať rokov žijeme EÚ. Pamätám sa na prístupové tézy do EÚ, ktorých cieľom bolo,zlikvidovať zbrojný priemysel,aby ich miesto na svetom trhu obsadili tí, ktorí tézy tvorili. Nasledovala likvidácia armády, likvidácia poľnohospodárstva , oddĺžovanie bánk,následne ich odkúpenie,privatizácia elektrárni,plynárni, transpetrolu…..Euro,zaujímave,že kurz sa dohodol až po realizácii hore uvedených téz. Pamätám aj žltú kartu, ktorú dostal min. financií za účasť na neoficiálnom jednaní ohľadom kurzu na jachte v Monaku. Mimochodom, nie je toto aj priznanie naších politikov na komplote, ktorý sa konal a koná na Slovensku.

Zámer sa podaril,tézy sú realizované Nemecko a partneri sú bohatší a vy Slováci ste slobodní. Ide len o to,či chudobný človek môže byť slobodný. Ak sa slobodou myslí len otvorenie hraníc EÚ tak len preto,aby chudáci Slováci mohli si ísť voľne za prácou ako gastarbaiteri.

Ešte jeden fakt na záver. A.Hitler vo svojom diele Mein Kampf uvažuje ako dať prácu Nemcom. Podľa AH sú dve možnosti 1. Teória pôdy. Jej praktické prevedenie 2. svetová vojna.
2. Teória kolónií a obchodu. Jej realizácia je dennou súčasťou politiky EU a jej lidra Nemecka.

Pred desiatimi rokmi som hlasoval za vstup Slovenska do Európskej únie. Veril som v Európu mierovú, ekologickú a Európu rovnocenných národov. Po desiatich rokoch nášho členstva v únií sa na vlastnej koži presviedčame, že všetko je inak. Európska únia je panstvom kapitálu a nie je inštitúciou usilujúcou o blaho ľudí. Je spoločenstvom rovných a rovnejších a v medzinárodnej politike žiaľ doposiaľ stála na strane tých silnejších a nie na strane pravdy.
Myšlienky a hodnoty európskej integrácie sú nadčasové a je potrebné sa k ním aj v praxi približovať. Ja osobne však podporujem integráciu ktorá stojí na skutočných ľudských hodnotách. Podporujem formovanie Európy na princípoch vzájomného rešpektu, rovnosti, tolerancie a samozrejme na princípoch sociálnej spravodlivosti a solidarity. Hlásim sa k Európe bez amerického vplyvu, bez dolára, k Európe svojprávnej rešpektujucej svoju historickú a kultúrnu genézu.
Ing. Juraj Brecko

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 529x
Priemerná čítanosť článkov: 529x

Autor blogu

Kategórie

Archív